Over John Wiering

John Wiering

Sinds 2001 ben ik zelfstandig communicatieadviseur en –trainer. Ik adviseer mensen en organisaties en ik verzorg trainingen en coaching in mondelinge en schriftelijke communicatie. Daarnaast begeleid ik professionals in intervisietrajecten.

Succes en professionaliteit van organisaties

Ik wil graag bijdragen aan het succes en de professionaliteit van organisaties door persoonlijk advies en praktijkgerichte, op maat gesneden trainingen. In mijn visie draagt heldere en overtuigende communicatie bij aan de continue ontwikkeling van organisaties, teams en individuen. Maar ook in het bereiken van organisatiedoelen is duidelijke communicatie naar mijn idee cruciaal. Zo zijn heldere rapportages, doelgerichte vergaderingen, klantvriendelijk gedrag en lezersvriendelijke brieven succesfactoren voor professionele organisaties.

Ervaring

Ik werkte jarenlang voor Vergouwen Overduin als senior adviseur en –trainer en voor het Taalcentrum VU. Daarnaast heb ik opdrachten uitgevoerd voor onder andere verschillende Ministeries, semi-overheidsinstellingen, verschillende gemeentes, de Inspecties voor de Gezondheidszorg, de Jeugdzorg en het Onderwijs, een internationaal opererend ingenieursbureau, banken en verzekeraars, rechtsbijstandverzekeraars en het UWV. Verder werk ik al vijftien jaar samen met OSR Juridische opleidingen, waarvoor ik de training Helder schrijven voor juristen heb ontwikkeld. Deze training verzorg ik enkele keren per jaar als open training en daarnaast als maatwerktraining voor juristen van verschillende organisaties. Sinds 2007 ben ik parttime werkzaam voor het UMCG, waar ik medisch specialisten train in het voeren van lastige gesprekken met patiënten, collega’s en leidinggevenden.

Ik studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Daarnaast heb ik trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van management, communicatie en psychologie.